ترکیه (Turkey) از کشورهای منطقه اوراسیا به شمار میرود و بخش بزرگتر آن در غرب آسیا و بخش کوچکتر در جنوب شرقی اروپا واقع شده است. با مساحتی معادل ۷۸۳ هزار و ۳۶۰ کیلومتر مربع، سی و ششمین کشور بزرگ جهان و با جمعیتی حدود ۸۰ میلیون و ۸۱۰ هزار نفر، شانزدهمین کشور پر جمعیت شمرده میشود. ترکیه از شمال غربی با یونان و بلغارستان، از شمال شرقی با گرجستان، از شرق با ارمنستان، جمهوری خودمختار نخجوان و ایران و از جنوب با عراق و سوریه مرز مشترک زمینی دارد و از غرب با دریای اژه، از شمال با دریای سیاه و از جنوب با دریای مدیترانه همسایه است. پایتخت کشور، آنکارا نام دارد و از شهرهای مهم آن میتوان به استانبول، ازمیر، بورسا، آدانا، آنتالیا، قونیه و غازی عینتاب اشاره کرد.
ترکیه در شرق با کشورهای ایران، نخجوان، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی(بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای کوچک مرمره و اژه و از جنوب غرب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است.
ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پرباران است. شکل این کشور مانند یک مستطیل است که از سوی شرق و غرب امتداد یافتهاست. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حسّاسترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه شمال غرب آسیا و اروپا بهشمار میآید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده میکنند. ترکیه از آب و هوای خوب و جلگهای برخوردار است و مکانهای جالب و دیدنی دارد به دلیل همین سالانه تعداد زیادی توریست به این کشور مسافرت میکنند.
زبان رسمی کشور، ترکی استانبولی است و زبانهای کرمانج و کردی نیز در برخی نواحی رواج دارد. دین اکثر ساکنان کشور را با ۸۳٪ اسلام شامل میشود و بعد از آن مسیحیت با دو درصد قرار گرفته است. نوع حکومت ترکیه، جمهوری متمرکز به شمار میرود و دولت از قوای مجزا از هم تشکیل شده است. واحد رسمی پول نیز لیره (₺) نام دارد.
about turkey
فرهنگ مردم ترکیه
موقعیت جغرافیایی ترکیه و همجواری با کشورهای اروپایی و وجود توریست ها و مسافران زیادی در ترکیه روی فرهنگ مردم ترکیه نقش مهم و بسزایی را داشته است. به طور کلی ترک ها بسیار خانواده دوست، مهربان و خونگرم می باشند؛ ضمنا مرد رئیس و تعیین کننده خانواده محسوب می شود و زن طبق قانون، بعد از ازدواج از نام خانوادگی شوهرش را می گیرد و جالب است بدانید چند همسر داشتن در کشور ترکیه غیر قانونی است و ازدواج ها باید رسما در ادارات مربوطه ثبت شوند و ازدواج مذهبی، به تنهایی (بدون ثبت قانونی) غیر قانونی می باشد و همچنین خواستگاری در ترکیه معمولا به این صورت است که دخترها و پسرها برای ازدواج توافق می کنند و به تفاهم می رسند و سپس خانواده ها با هم آشنا می شوند و در مورد مراسم تصمیم گیری های مهم را می گیرند.
بهترین فصل برای سفر به کشور ترکیه بهار و پاییز می باشد، در این فصل هوا نه زیاد گرم است و نه زیاد سرد ، وجود پستی و بلندی در این کشور باعث ایجاد تفاوت های آب وهوایی در بین مناطق این سرزمین می باشد و به طور کلی می توان گفت که ترکیه چهار منطقه آب وهوایی دارد، سواحل جنوب و سواحل غرب با آب و هوایی مدیترانه ای، سواحل دریای سیاه با تابستان های گرم و زمستان های معتدل و مرطوب، بخش های شرق و شمال شرقی ترکیه با آب و هوای کوهستانی و سرد و بخشهای مرکزی فلات آناتولی با آب و هوای نسبتا خشک قاره ای.
آداب کسب و کار در ترکیه
مردم ترکیه ترجیح میدهند با افراد آشنا و مورد احترام کار کنند؛ بنابراین برای ایجاد یک رابطه شخصی با آنها باید وقت بگذارید. این روابط معمولا در محیط اداره، هنگام ناهار، شام و دورهمیهای اجتماعی تقویت میشود. ادب اهمیت زیادی در معاملات کاری دارد و برخلاف بسیاری از فرهنگها، نیازی نیست فاصله زیادی با مخاطب داشته باشید و میتوانید هنگام صحبت با وی در نزدیکی او بایستید. صحبتها خیلی آهسته پیش میرود و با سوالات زیادی همراه میشود که شاید هیچ ربطی به موضوع مورد نظر نداشته باشد، پس نباید به مخاطبتان اصرار کنید که به مطلب اصلی بپردازد؛ چراکه بیادبی تلقی میشود.
حتما هنگام صحبت، تماس چشمی داشته باشید؛ زیرا از نظر مردم ترکیه نشانه صداقت شما است
مردم ترکیه به کشور خود افتخار میکنند و از پاسخ دادن به سوالات مربوط به فرهنگ و تاریخ کشورشان لذت میبرند، هر چند که نباید حرفی از تاریخ سیاسی کشورشان بزنید. اکثر مردهای ترکیه عاشق فوتبال هستند و بهراحتی میتوانید درباره تیم مورد علاقهشان سوال کنید که همیشه با واکنشهای پر جنبوجوش و مشتاقانهای همراه خواهد بود. حتما هنگام صحبت، تماس چشمی داشته باشید؛ چراکه از نظر مردم ترکیه نشانه صداقت شما محسوب میشود.
لباس مردها و زنهای ترکیه به ویژه در شرق این کشور بسیار محافظهکارانه است. خانمها باید لباس پوشیده داشته باشند، بهطوری که دست و پای آنها نمایان نباشد و مردها نیز نباید شلوار کوتاه بپوشند. بهطور کلی مردها، کت و شلوار و خانمها، لباس اداری باید بپوشند. در فصل تابستان بهخصوص در استانبول، ازمیر و آنکارا، هوا به شدت شرجی و گرم است و در نتیجه پوشیدن پیراهن و شلوار، بدون کروات ایرادی ندارد.